Over Barendrecht > > Barendrecht in het kort

Barendrecht is een middelgrote gemeente met alle voorzieningen van de grote stad om de hoek, maar ook de voordelen van een groene, gemoedelijke en levendige gemeenschap. In Barendrecht is het goed wonen, in een veilige, schone en groene leefomgeving. Bovendien is er op het gebied van cultuur en vrije tijd meer dan voldoende te beleven. Het goede woon- en leefklimaat wordt  ondermeer veroorzaakt door de economisch sterke positie. Dit is mede te danken aan de agrisector die Barendrecht groot heeft gemaakt. Barendrecht is hierdoor een goede vestigingsplaats voor bedrijven, waardoor de werkloosheid onder inwoners laag is. Wat Barendrecht bijzonder maakt is haar unieke strategische positie, waarbij de gemeente een verbinding vormt tussen Rotterdam, het Drechtstedengebied en de Hoeksche Waard.

Bekijk de korte introductiefilm van de gemeente voor een impressie van Barendrecht. Een PDF met een beschrijving van de film is te vinden onderaan deze pagina.

Centrum en Carnisselande

De gemeente Barendrecht bestaat uit twee delen: het Centrum en Carnisselande. Carnisselande is een jonge wijk waar vooral gezinnen wonen, terwijl in het Centrum de oude kenmerken nog te vinden zijn. In 2008 verwelkomde de gemeente de 45.000e inwoner. In 1990 woonden er 'slechts' 19.900. In juni 2015 heeft Barendrecht 47.560 inwoners.